Pár hete újra szerelembe estem.... Mit tehet ilyenkor a pórul járt férfi, elfogadja sanyarú sorsát és várja a fejleményeket? Az én férjem ehelyett támogatta a kialakulóban lévő románcomat, és megadta nekem újdonsült szenvedélyem tárgyát, és megvette nekem Kereki Noémi Tészta műhely c. könyvét, így kiteljesedhetett a szerelem köztem és a házi tésztakészítés között.
Minap beugrott, hogy milyen rég ettünk stroganoff csirkét, ahhoz pedig milyen jól passzol a (házi!) tészta.
A tésztához 30dkg lisztet 2 tojást csipet sót 3-4 ek vizet és egy 1 tk vargánya port összegyúrtam, hagytam 30 percig pihenni majd géppel kinyújtottuk és vágtuk.
A stroganoff csirkéhez a 1 csirkemellet felkockáztunk, sóztunk borsoztunk, egy nagyobb lábosban kevés olajon megpirítottuk, majd amikor szép színt kapott kiszedtük. Egy hagymát felkockáztunk, és (ugyan abban a lábosban) elkezdtük megpárolni, amikor már szép üveges mehetett rá a gomba (nem sajnáltuk), kicsit megpároltuk azt is. közben 1 doboz (~300g) tejfölt elkeverünk 1-2 ek mustárral sóval, fehérborssal. Mikor a gomba kicsit megpárolódott ráöntöttük a mustáros-tejfölös szószt, tettünk bele csíkokra szelt csemege uborkát és a korábban megpirított húst. hagytuk hogy összefőjön kicsit.
A tésztát a hagyományos módon sós vízben kifőztük, és már tálaltuk is.
A tészta főzővize kincs, a tésztaszósznak kifejezetten jót tesz, de a leves is sokkal finomabb vele. Csak arra figyeljetek, hogy ha úgy mint mi, ízesítitek a tésztát, az a főzővízben érezhető lesz. Ez persze nem jelent gondot, nagyszerű volt a sajtleveshez, de lehet, hogy furcsa íze lett volna tőle egy gyümölcs levesnek...